FAQ items aan het laden...

Het Traineeship

Bursar Society heeft een traineeship ontwikkeld voor jonge ambitieuze idealisten die een vliegende start willen maken binnen de onderwijssector. Ons doel is om jong talent klaar te stomen voor een glansrijke carrière en tegelijkertijd een maatschappelijk bijdrage te leveren aan de sector.

Onze pijlers

Veelgestelde vragen over het traineeship

De leiderschapsopleiding duurt twee jaar.

Van maandag tot en met donderdag werken de trainees op locatie bij de opdrachtgever. Op de vrijdagen volgen de trainees het traineeship.

Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk actief binnen het Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs of MBO. Doorgaans voer je een opdracht uit bij een schoolbestuur of samenwerkingsverband. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ROC Amsterdam of ESPRIT. De opdrachten die we aannemen zijn hoofdzakelijk in regio Amsterdam, Utrecht en Leiden.

Op de vrijdagen kom je terecht in een diverse groep van academici met een sociaal, bestuurlijk of financieel profiel vanuit heel Nederland. De voertaal is Nederlands. De opleidingslocatie bevindt zich in Utrecht en Amsterdam.

Op basis van onze ervaring zien we dat een opdracht gemiddeld één jaar duurt. De duur is sterk afhankelijk van de opdracht. Dit kan variëren van één maand tot twee jaar.

De inhoud van de opdracht is onder andere sterk afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever en het profiel van de trainee.

Het salaris varieert van 2400 tot 2800 euro bruto per maand, afhankelijk van de gevolgde opleiding(en) en werkervaring. De reis- en eventuele parkeerkosten worden vergoed.

Er wordt een contract afgesloten bij ons óf bij de opdrachtgever. Er wordt in eerste instantie een overeenkomst aangegaan voor één jaar.

Wij streven naar twee instroommomenten van trainees per jaar. Per september en per februari stroomt gemiddeld de grootste groep trainees in.

Het is onze ambitie dat de trainees na twee jaar uitstromen naar uitdagende functies met een vast contract binnen het onderwijs en zo behouden blijven binnen het publieke domein.

Wat ons traineeship bijzonder maakt

  • Out of your comfortzone ontwikkeling

  • 360 graden coaching

  • Helweek o.l.v. commando’s

  • Brede opleiding- en algemene ontwikkeling

  • Prikkeling innovatieve vermogen

  •  Regie over eigen ontwikkeling

  •  Sociale initiatieven/ maatschappelijke impact

  • Mix van starters vanuit verschillende disciplines

  • Uitstekende aansluiting op onderwijssector

Hoe word ik een trainee?

Bekijk de vacatures

Wat zeggen onze Bursars?

Een goed verhaal, mooie ontwikkelkansen en echt persoonlijke aandacht waren voor mij doorslaggevende argumenten om me aan te sluiten

Eveline

Bursar is een organisatie waar je gezien wordt en waar al je ambities bespreekbaar zijn

Pien

Dankzij Bursar heb ik professionele en persoonlijke doorbraken die ik wellicht anders veel later in mijn leven zou hebben

Amber

Wie zijn onze talenten?

AMBER

Trainee

MARC

Trainee

EVELINE

Trainee

Bekijk het hele team

Meer weten? Neem contact op!