Inzet jong talent

Het versterken de onderwijssector is wat wij doen. Wij bieden organisaties de mogelijkheid om academisch talent op korte termijn tegen een aantrekkelijk tarief in te schakelen. Of het nu gaat om een bestuurlijk, financieel of sociaal vraagstuk, wij staan te springen om voor uw organisatie aan de slag te gaan.

Wat onze werkwijze is? Wij voeren niet gewoon opdrachten uit. Wij willen een verschil maken binnen uw organisatie. Wij helpen u daarom graag bij het vaststellen van uw vraag en adviseren over wat nodig is – geheel vrijblijvend natuurlijk. Wij doen er alles aan om uw verwachtingen te overtreffen.

Uitstroom trainees

100%

Functie binnen publieke domein

96%

Functie binnen onderwijs

33%

Functie bij laatste opdrachtgever

Wat kan ik verwachten als ik een opdrachtaanvraag indien?

Veelgestelde vragen vanuit opdrachtgevers

Van maandag tot en met donderdag kunt u onze trainees inzetten. Op de vrijdagen volgen de trainees het traineeship.

Ja, dat kan eventueel ook. De ervaring leert wel dat trainees zelf in ieder geval de voorkeur geven aan vier dagen bij één opdrachtgever of twee-om-twee.

Doorgaans werken de trainees bij u op locatie. In overleg kunnen we hiervan afwijken. Ook is (gedeeltelijk) thuiswerken bespreekbaar.

Maximaal twee jaar mits er voldoende leerpotentieel in de functie zit voor de trainee. Overwogen kan bijvoorbeeld worden dat de trainee verschillende functies zal bekleden binnen de afdeling over twee jaar of elk half of heel jaar promotie maakt.

Ja, u kunt een trainee in dienst nemen. Dit kan zonder fee direct bij het aannemen van een trainee op de opdracht óf met fee na afronding van de opdracht.

Ja, dat kan zeker. We zien dat opdrachtgevers in dit geval in meerdere mate kiezen voor meerdere trainees op één project met dezelfde achtergrond (bestuurlijk, financieel of sociaal) en in mindere mate – maar dit komt ook voor – meerdere trainees met verschillende achtergronden voor verschillende opdrachten. In geval u meerdere trainees tegelijkertijd inzet betaalt u relatief minder per trainee.

Op basis van onze ervaring zien we dat een opdracht gemiddeld één (school)jaar duurt. De duur is sterk afhankelijk van de opdracht. Dit kan variëren van één maand tot twee jaar.

Ja, dat kan mits uw werknemer(s) voldoen aan het profiel van een Bursar Trainee. Dit betekent dat uw werknemer bijvoorbeeld in het bezit is van een WO-masterdiploma, 0-3 jaar werkervaring heeft en elke vrijdag vrijgesteld kan worden om het traineeship te volgen.

Wanneer u een trainee op een opdracht inzet, betaalt u als opdrachtgever enkel de uren dat de trainee daadwerkelijk gewerkt heeft.

Wanneer kiest u voor ons?

  • U heeft een opdracht waarvan het logisch is dat u een academisch talent inzet

  • U heeft kort- of langdurig behoefte aan kennis, kunde of capaciteit

  • U bent op zoek naar een frisse blik, kennis van nu en daadkracht

  • U bent op zoek naar maatwerk, flexibiliteit en het beste resultaat voor uw organisatie

  • U zoekt de beste prijs/kwaliteit verhouding en gelooft in de potentie van jong talent

  • U heeft op korte termijn een talent nodig met gespecialiseerde kennis en ambitie

  • U zoekt hier iemand voor met passie voor de onderwijssector

Waar onze trainees vaak voor ingezet worden?

Strategisch communicatieadvies
(Benchmark) Onderzoek
Junior directeur of leidinggevende
Projectleider
Human Resource Management
Business controller

Opdrachtgevers waar we trots op zijn

Wat opdrachtgevers over ons zeggen

“Een leven lang leren” is ons motto. Een mooi proces, en op de hoogte willen blijven van veranderingen. Wij hebben door middel van het “unit onderwijs” leren zichtbaar gemaakt. En de kunst is om de mensen te leren hoe te leren en te ontsnappen aan het oude! Bursar heeft afgelopen jaar op een zeer betrokken wijze laten zien hoe je het onderwijsveld kunt stimuleren en ontwikkelen. Een aanrader om jong talent in te schakelen en te laten onderzoeken of je dat wat je beloofd in de praktijk waar maakt!”.

Pauline Boogerd, Stichting Openbaar Primair Onderwijs Winterswijk

“Ik wil meegeven dat wij Cock, die nu toch ongeveer een half jaar bij ons rondloopt, als een kundige en hard werkende medewerker hebben ervaren met wie het goed en aangenaam werken is!”

Jeroen van Walstijn, Directeur Bedrijfsvoering Minkema College

“Als directeur van het Calandlyceum was ik naarstig opzoek naar een leidinggevende. Via de Bursar Society ben ik in zee gegaan met Fadoua Achgaph. Werkelijk een schot in de roos! Wat een enthousiasme en wat een kundigheid. Tevens waren de ondersteuning en de inhoudelijke gesprekken met Bursar heel prettig en verrijkend!” “Ik kan het iedereen aanraden”!

Jan-Mattijs Heinemeijer, Directeur Calandlyceum

“We wilden voor onze stichting een beter inzicht krijgen in de toekomstige demografische ontwikkeling in ons werkgebied. Twee trainees van de Bursar Society leverden ons die gegevens in korte tijd op, inclusief een sterkte/zwakte analyse van onze stichting in de verhouding tot deze ontwikkeling. Het gaf ons een goede aanzet tot verdere ontwikkeling.”

Rob Boerman, Bestuursvoorzitter KS Fectio

“De eerste samenwerking tussen Bursar en stichting Prohles in Katwijk is een mooi succes geworden. Prohles had behoefte aan een gedegen huisvestingsplan voor de 12 scholen en 14 locaties. De twee trainees van Bursar hebben via gedegen documentatie-onderzoek, interviews en veel contacten binnen de gemeente een prachtig rapport samengesteld. Op een open en frisse manier is de materie aangepakt. Het resultaat is een huisvestingsplan op basis waarvan Prohles, in overleg met de gemeente, kan komen tot een goed spreidingsbeleid. Zo heeft Bursar een mooie bijdrage geleverd aan de toekomst van onze stichting.”

Rindert Venema, Directeur-bestuurder Stichting Prohles

“De trainees hebben het inhoudelijk sterke en mooi vormgegeven rapport gepresenteerd aan diverse geledingen binnen de organisatie. Als bestuurder van het Dongemond college ben ik zeer tevreden met het rapport en de met wijze waarop de opdracht door de trainees en de begeleiders van Bursar is aangepakt. Op basis van een goede samenwerking en vertrouwen in elkaars kracht ligt er een goed rapport waarmee wij als organisatie ons voordeel mee kunnen doen. Zeer de moeite waard”.

Geert Steenbakkers, Voorzitter college van bestuur Dongemond college

ONZE ERVARING

PROJECTPORTFOLIO

De afgelopen 5 jaar hebben wij veel ervaring op mogen doen in de bedrijfsvoering binnen het onderwijs. Zie hier een selectie van projecten waar we met veel plezier samen met onze partners aan hebben gewerkt. Projecten waar we trots op zijn.

BROCHURE

BINNENKORT BESCHIKBAAR

De kosten voor de inzet van een trainee variëren van 65 tot en met 85 euro per uur (exclusief BTW en inclusief reiskosten). Het gehanteerde tarief is onder andere sterk afhankelijk van de werkervaring, opleidingen van de trainee en duur van de inzet.

0
PROJECTEN
0
STICHTINGEN
0
TRAINEES

Interesse? Vraag vrijblijvend een intakegesprek aan.